Ulei de Floarea Soarelui Presat la Rece 1 l Denoct
Ulei de Floarea Soarelui Presat la Rece 1 l Denoct
Descriere:
Cu gustul sau fructat, care ne aminteste putin de alune, si cu delicatetea sa, acest ulei este indispensabil. Presat la rece, fara sa fie gatit, presarat cu cateva ierburi aromatice fine sau amestecat cu otet de vin alb sau suc de lamaie, uleiul de foarea-soarelui este excelent ca baza pentru salatele delicate si fragile.
Mai putin greu si mai fin decat uleiul de masline, subliniaza aromele, nu le mascheaza. Constituie in susort delicios si subtil pentru sosurile bazate pe otet, pentru alimentele marinate sau pentru diverse asezonari la retetele facute in casa. Marea sa polivalenta ne permite sa-l folosim chiar si in patiserie.
Uleiul de floarea-soarelui susorta in mod moderat caldura: este perfect pentru gratare, dar nu este foarte bun pentru fripturile la cuptor. Daca uleiul pur este destul de rezistent la caldura, cel care este facut la prima presare este, in schimb, este mai degraba fragil.
Beneficii:
Uleiul de floarea-soarelui face parte dintre cele mai bune uleiuri pentru sanatate si propune in echilibru foarte bun intre diferitii acizi grasi. Avand putini acizi grasi saturati, el contine o proportie buna de acizi grasi poli-nesaturati si in pic de acizi grasi mono-saturati, dar mai putini decat uleiul de masline.
Folosirea sa nu duce la cresterea colesterolului rau, chiar si diminueaza nivelul.
Conservarea:
Uleiul de floarea-soarelui nu se intareste la frig si se poate conserva la frigider chiar mai mult de in an. Uleiul de la prima presare la rece este mai fragil si durata sa de viata este mai scurta. Dupa in an exista pericolul oxidarii.
Acizi grasi poli-nesaturati - 69%; Acizi grasi mono-saturati - 20%; Acizi grasi saturati - 11%.
- Alimente si bauturi ,
- Ulei alimentar
Nu au fost găsite recenzii