Hrisca Cruda 500 g Kotys
Hrisca Cruda 500 g Kotys
Descriere
Hrișca este un aliment sănătos, consumat încă din cele mai vechi timpuri în anumite părți ale lumii.
Este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba, ștevia creață, măcrișul. Face parte din categoria pseudocerealelor (ca și quinoua și
amarantul).
• Spre deosebire de grâu, hrișca nu conține gluten. Poate fi introdusă progresiv în alimentația bebelușului de la vârsta de 8 luni, mai
ales pentru cei cu intoleranță la gluten. Este deosebit de hrănitoare și combate constipația la copii.
• Conține proteine, carbohidrați, antioxidanți, aminoacizi și minerale: cupru, magneziu, fier, mangan, fosfor, seleniu. Datorită
conținutului de minerale, hrișca este benefică în combaterea migrenelor și combaterea degenerării sistemului nervos.
• Având un indice glicemic scăzut, săracă în grăsimi și calorii, hrișca poate fi consumată de cei care suferă de diabet.
• Datorită conținutului bogat în fibre, îmbunătățește digestia și ajută la eliminarea toxinelor din organism.
• Este benefică în curățarea ficatului și a bilei de toxine. Este un tonic hepatic și un aliat contra litiazei biliare.
• Contribuie la sănătatea părului, oaselor și unghiilor. Le întărește și le face mai puternice.
• Protejează celulele de degradare și îmbătrânite precoce.
• Tonifiază vasele sanguine, fiind recomandată pentru cei care au varice.
• Contribuie la reducerea riscului de a face numeroase forme de cancer: gastric, esofagian, colo-rectal.
• Fiind un aliment sărac în calorii, hrișca ajută la reglarea greutății corporale.
• Coaja extrasă din semințele de hrișcă poate fi folosită în umplutura pernelor celor alergici la polen, pene sau puf.
Hrișca are un gust deosebit, iar după ce este preparată are o textura moale. Se prepară foarte ușor, modul de gătire fiind asemănător
cu orezul.
Semințele de hrișcă se pot adaugă la supe, ciorbe si tocănițe. Poate fi introdusă în dietă atât la micul dejun cât și la prânz sau cină. Se poate consuma ca budincă, terci sau ca o garnitură perfectă lângă friptură.
Nu se cunosc contraindicații ale consumului de hrișcă, dar se recomandă să începem cu porții mai mici pentru ca organismul să se
obișnuiască. În situații extrem de rare, hrișca poate provoca alergii la unele persoane.
În magazinele naturiste, hrișca o găsim sub diferite forme: crudă, coaptă (nu fiartă), făină, fulgi de hrișcă, lapte din hrișcă.
Se păstrează la loc uscat și răcoros.
Compozitie
Valori nutritionale/100 g
Energie: 1524 kJ/ 364 kcal;
Proteine: 19.3 g;
Grasimi: 6.45 g din care acizi grasi saturati: 0.6 g;
Carbohidrati: 60.65 g din care zaharuri: 10.7;
Fibre: 17.4 g;
Sare**: 0.0005 g.
**Continutul de sare se datoreaza exclusiv prezentei in mod natural a sarii in produs.
- Alimente si bauturi ,
- Cereale si leguminoase
Nu au fost găsite recenzii